search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Het programma van ons jaarlijkse Districon Seminar is bekend!

23-05-2019 - 12:00 - Nieuws

Heeft u 20 juni al in de agenda genoteerd? Op deze dag verwelkomen wij u graag op ons Districon Seminar met als thema “Sustainable Supply Chains: Business or Busyness?”. Alle hoofdthema’s op uw duurzaamheidsagenda komen voorbij; van duurzaam (ver)bouwen tot duurzaam transport. U vindt het terug in ons volledige programma die wij graag bekendmaken.

Heeft u zich nog niet aangemeld voor het seminar? 

Klik hier om u aan te melden »

Het volledige programma:

Plenaire presentaties:

 

Heineken

Met het “Brew a better world” programma voert Heineken duurzaamheid door in de hele keten. In deze presentatie zal Maarten Cuijpers u meer vertellen over de duurzaamheidsambities van Heineken en een aantal duurzame, logistieke projecten met u delen.

BigMile & Superunie

BigMile is ervan overtuigd dat bedrijven met de juiste technieken eenvoudig en voordelig hun prestaties kunnen verbeteren. Qua concurrentiepositie én qua duurzaamheid, gaat Nico Anten melden. Superunie licht toe waarom zij in dit programma gelooft en samen met haar logistiek dienstverleners aan implementatie werkt.

The Ocean Cleanup en The Green Miles

Florian Dirkse geeft een inspirerend verhaal over het volgen van je droom en hoe deze waar te maken binnen je werkomgeving. Veel mensen houden het bij dromen, Florian voert ze uit.  Na 2 jaar rond de wereld zeilen had hij een missie, het opruimen van onze oceanen. Momenteel is Florian bezig om met mensen zijn dromen te delen en waar te maken voor iedereen. Een inspirerend verhaal over passie, lef, uitdagingen, duurzaamheid, teamspirit, een andere weg bewandelen en durven doen! 

Workshops:

 

Rhenus, Kloosterboer & NextLevel

In een interactieve paneldiscussie worden de uitdagingen en kansen belicht die komen kijken bij het realiseren van duurzame panden.

Districon

“Changing the future by charging today”. Aan de hand van uw ritgegevens kunnen we in kijkje in uw toekomst nemen op het gebied van elektrisch transport. U wordt uitgedaagd mee te denken over het implementeren van elektrisch transport, optimale laadstrategieën en de benodigde infrastructuur van laadpalen.

Green Business Club & Districon

De stichting Green Business Club Nederland is een impactorganisatie die samenwerking op het gebied van duurzaamheid stimuleert. Dit raakt o.a. verminderen, verslimmen en verschonen van transport in een binnenstedelijke omgeving. GBC Nederland gaat graag met u in gesprek over kansen!

Thuiswinkel.org

Hoog op de agenda staat het optimaliseren van pakketvervoer in de e-commerce logistiek. Hoe kan meer vervoerd worden met minder wagens? Discussieer mee in deze workshop!

BigMile, minimize your footprint, maximize your profit!

In deze “BigMile special” krijgen gebruikers van BigMile de kans om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Nieuwe wensen kenbaar te maken en nieuwe ontwikkelingen te bespreken. Naast de CO2 footprint-rapportage kun je daarbij denken aan rapportages over de toelatingseisen voor stadsdistributie, zoals tijdvensters, belading en gewichtsrestricties. Tevens de factor tijd (ook wachttijd), en de geplande, lege en gerealiseerde kilometers.

Ook voor nieuwe belangstellenden voor deelname aan BigMile zal er mogelijkheid zijn om de eigen situatie met specialisten van BigMile te bespreken.

Deelnemende organisaties:

Donderdag 20 juni 2019,  De Observant in Amersfoort

Inloop: 13:00 uur | Aanvang: 13:30 uur | Borrel: 17:00 uur

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, u bent te gast bij Districon.