search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Service Logistics Summit 2017 weer groot succes

11-12-2017 - 15:45 - Nieuws

Het Service Logistics Forum organiseerde haar 21e jaarlijkse Summit in het Aviodrome te Lelystad. Thema’s als Machine Learning, Circulair ontwerpen, Service Chain Dynamics, Lean binnen service, Blockchain, (On)voorspelbaarheid, Ketensamenwerking en Cityservicelogistics passeerden de revue. In het Young talent program werd levendig gediscussieerd over de uitdagende toekomstmogelijkheden voor jonge mensen binnen service logistiek. Ook Districon leverde dit jaar weer een grote bijdrage door een field trip naar AH.nl te begeleiden en door de inspiratiesessies over machine learning en lean te initiëren.

Tijdens het ochtendprogramma kregen de meer dan 150 deelnemers aan de field trips input over controltowers, optimalisaties, service logistieke concepten, robotisering en de laatste stand van zaken rond 3D-printing. Dank hiervoor aan de gastbedrijbedrijven: Thales in Huizen, AH.nl en Pon in Almere, Loading Systems in Lelystad, NLR te Marknesse en DHL / Wärtsilä te Kampen.

De middag stond onder bezielende leiding van Roelof Hemmen, bekend presentator van BNR. Erik Lagerweij, Directeur Operations van Vliegveld Lelystad, gaf een kijkje in de keuken van luchthavenontwerp, de bijbehorende logistieke uitdagingen en de MRO filosofie, waarna Jop Fackeldey, wethouder te Lelystad zijn snel ontwikkelende stad prees. Daarna was het voor de deelnemers aan de Summit op het prachtige terrein van het Aviodrome verplaatsen geblazen. Het evenement werd op meerdere locaties, verspreid over het terrein van het Aviodrome, vervolgd met een 8-tal parallelle tracks. De deelnemers aan de Summit kregen een gevarieerd pallet aan inspiratiessessies aangeboden.

In aanloop naar het SLF / NVDO diner werd na de borrel een live-verbinding met onze jongens in Mali tot stand gebracht. De aanwezigen kregen daarmee een inkijk in de service logistieke uitdagingen dat het contingent Nederlandse militairen in het kader van de VN missie MINUSMA het hoofd moet bieden. Van ruw de handen uit de mouwen tot praktische oplossingen via 3D-printing, onze militairen blijken van alle markten thuis. Het SLF / NVDO diner met meer dan 200 gasten was de bekroning op een geweldige Service Logistics Summit 2017.

Op naar 2018!

Aftermovie Service Logistics Summit 2017