search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

In the spotlight: Tom Vermaas

17-05-2018 - 09:15 - Blog

Deze keer in ''In the spotlight'' collega Tom Vermaas.

Wie ben je?

Mijn naam is Tom Vermaas en, net zoals mijn voorganger Imke in the spotlight, werk ik nu 2,5 jaar bij Districon. In die 2,5 jaar heb ik veel verschillende bedrijven en sectoren mogen zien, en van veel opdrachtgevers mogen leren. Een voorrecht!

Zoals Imke al aangaf werk ik binnen Advisory aan de tactische en menselijke kanten van de supply chain. Management consulting zo je wil. Dat zorgt ervoor dat geen week hetzelfde is, zoals je hieronder ook kan lezen!

Blockchain

Afgelopen tijd heb ik een groot aantal verschillende projecten mogen oppakken, waar ik je graag wat meer over vertel. Zo zijn we recentelijk in samenwerking met een klant verder in de wondere wereld van Blockchain gedoken. Op basis van een kort, intensief traject met meerdere stakeholders hebben we helder gekregen of, en hoe, Blockchain waarde kan toevoegen voor deze specifieke klant.

Blockchain heeft grote potentie om ons leven als Supply Chain professionals makkelijker en beter te maken. Tegelijkertijd hebben we wederom geleerd dat, juist voor deze trajecten, je moet beginnen met het doorgronden van de huidige processen. Als je de probleemstelling (en dus het huidige proces) niet helder hebt, kan de oplossing nooit de waarde toevoegen die je wenst.

Komende periode zullen we de ontwikkelingen in het veld van Blockchain in de Supply Chain blijven volgen, en onze kennis en kunde op dit gebied blijven vergroten. Zo staan we er nog altijd voor open om met een (of meerdere) van onze klanten verder te experimenteren! Ik ben benieuwd hoe dit zich verder zal ontwikkelen.

Districon Seminar

Ook houden we 14 juni wederom ons jaarlijkse Districon Seminar, ditmaal met het thema “Logistiek 4.0”. Samen met een team van collega’s hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt om een mooi programma neer te zetten voor onze relaties. We hebben ons ten doel gesteld om de nieuwe technologie├źn waar iedereen over hoort te vertalen naar de logistieke praktijk van vandaag. Hoe kunnen we de logistieke operaties van onze klanten verbeteren door gebruik van Robotics, AI, etc.?

We zullen deze nieuwe concepten dichter naar de dagelijkse praktijk van onze klanten brengen door middel van inspirerende sprekers en verdiepende workshops. We leggen momenteel de laatste hand aan het programma, dus stay tuned voor het programma-overzicht dat binnenkort verschijnt!

Pass the Pen

Graag geef ik de pen door aan Martijn Hoogendoorn, onze nieuwste aanwinst binnen het support team. Ik ben benieuwd naar zijn ervaringen de afgelopen tijd, en naar hoe hij deze ‘nieuwe’ rol zal invullen. Martijn, de pen is voor jou!