search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Te huur: ruimte in Veghel

22-09-2017 - 11:00 - Nieuws

Goossens Wonen & Slapen, de bekende woonwinkel, heeft in 2009 met oog op toekomstige groei een nieuw distributiecentrum gebouwd. Op dit moment is een gedeelte van het distributiecentrum beschikbaar om te verhuren aan een externe partij. Goossens vraagt Districon te onderzoeken hoeveel ruimte verhuurd kan worden, welk gedeelte van het pand verhuurd kan worden en wie mogelijke huurders zijn.

De kern van het magazijn is smalle-gangen-hoogbouw met daaromheen twee tussenvloeren. Op de begane grond onder de verdiepingen bevindt zich de expeditie van Goossens. Naast opslag gebruikt Goossens het pand ook voor outlet, fotografie en het bewerken of repareren van meubels. ‘’De verschillende ruimtes worden nu allemaal deels gebruikt. Een kritische inventarisatie van het gebruik van de ruimtes is nodig om een gedeelte vrij te maken voor de verhuur’’ licht Districon-collega en projectleider Ilona van Vliet toe.

Met een succesvolle (ver)huurovereenkomst als einddoel heeft Districon gezocht naar zowel een aantrekkelijk aanbod aan potentiële huurders als naar goede productiviteit van de logistieke processen van Goossens. Het mes moet immers aan twee kanten snijden!

Distributiecentrum van Goossens is aantrekkelijk voor verschillende markten

Ten eerste heeft Districon gekeken naar de vraag van de markt. Ilona: ‘’Waar zit de markt op te wachten? Is er vooral vraag naar palletopslag of juist meer naar tussenvloeren? En hoe zit dat per branche’’? De kennis die Districon heeft van de logistieke markt kwam daarbij goed van pas. Gebleken is dat het voor de markt niet uitmaakt of Goossens de hoogbouw of de verdiepingen verhuurt. De hoogbouw is interessant voor bijvoorbeeld vergelijkbare retailers in meubels of keukens of voor seizoensopslag van tuinmeubels. De tussenvloeren zijn interessant voor e-commerce bedrijven of startups.

Daarnaast is de locatie en de inrichting van het distributiecentrum aantrekkelijk voor de markt. Het pand is gevestigd in Veghel; een aantrekkelijke regio te midden van Den Bosch, Tilburg, Eindhoven en Nijmegen. Het pand is in goede staat en voldoende flexibel voor de verhuur. Er zijn namelijk verschillende manieren van opslag mogelijk en alle locaties zijn gemakkelijk toegankelijk, omdat drie zijden van het pand voorzien zijn van laaddeuren.

 

Naast de verhuur zien wij ook logistieke dienstverlening als interessante optie. Goossens is specialist in volumineuze goederen en twee-mans distributie, op dat gebied zijn zij een interessante partij in de dienstverlening. Bijkomend voordeel is dat het pand dan nog flexibeler gebruikt kan worden. Een strakke fysieke scheiding tussen de voorraden van verschillende partijen is namelijk bij logistieke dienstverlening niet nodig.

Goossens operatie blijft productief

Ilona: ‘’Als tweede hebben we onderzocht wat Goossens minimaal nodig heeft aan ruimte, rekening houdend met de effecten op productiviteit. Daarbij hebben we ook gekeken welke voorraad van de tussenvloeren naar de hoogbouw kan en andersom. Belangrijk daarbij is dat de bevoorrading op een efficiënte manier door kan blijven gaan en dat er rekening gehouden wordt met de verschillende afmetingen van de producten van Goossens. In de hoogbouw kun je efficiënter opslaan dan op de tussenvloeren. Zeker voor grotere producten zoals bedden en banken is dat ideaal. Voor kleinere producten, zoals lampen en karpetten, die nu op de tussenvloeren zijn opgeslagen, is de hoogbouw minder praktisch, maar met minimale aanpassingen toch ook te gebruiken voor deze producten. Andersom zijn de verdiepingen minder efficiënt voor palletopslag. Daar hebben we allemaal rekening mee gehouden’’.

Om tot een goed advies te komen, heeft Districon niet alleen maar gerekend van achter de computer. Ilona: ‘’We hebben veel rondgelopen in het warehouse en tekeningen gemaakt. Zo krijg je een goed beeld. Ook hebben we de klant gevraagd kritisch naar de voorraad te kijken. De inzichten daaruit, gecombineerd met data uit het voorraadsysteem van Goossens, hebben er voor gezorgd dat we een goede inschatting van de beschikbare ruimte konden maken’’

Twee verhuurscenario’s zijn het resultaat

Naar aanleiding van onze bevindingen worden momenteel twee verhuurscenario’s online aangeboden. Bij optie één wordt alleen de hoogbouw met expeditieruimte verhuurd, bij optie twee kunnen zowel een deel van de stellingen als de verdiepingen met expeditieruimte worden gehuurd. Bekijk hier het verhuuraanbod. 

Benieuwd hoe Districon kan helpen uw warehouse efficiënter te gebruiken? Of op zoek naar flexibele magazijnruimte in de regio Veghel? Neem dan contact op met Ilona van Vliet.