search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

ACTA

'Verhuizen is een tienjarenplan'
Klant ACTA
Expertise Professionals
Markten Public

Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam is verhuisd van Amsterdam Slotervaart naar een splinternieuw pand aan de Zuidas.

Hemelsbreed zo’n 5 kilometer verderop, maar desondanks een enorme operatie voor ACTA. Een tienjarenplan, zegt projectmanager Rob Leenaars. Vandaar dat Districon werd ingeschakeld om alles in goede banen te leiden. In het gebouw van het ACTA is iedere dag veel activiteit. Feitelijk is ACTA namelijk de faculteit tandheelkunde van zowel de Vrije Universiteit (VU) als de Universiteit van Amsterdam (UvA). Studenten worden er in theorie én in de praktijk opgeleid tot tandarts. Er vindt onderzoek plaats en er is ook een grote tandartspraktijk waar docenten samen met studenten een groot aantal patiënten behandelen. “Om een indicatie te geven: er staan hier meer dan 300 tandartsstoelen”, zegt Rob Leenaars namens ACTA. “En die zijn in principe allemaal iedere dag in gebruik.”

Verhuizing naar een nieuw pand was de afgelopen jaren onvermijdelijk geworden. Leenaars: “Het huidige pand voldeed gewoon volstrekt niet meer. Daarom hebben we een compleet nieuw gebouwd pand aan de Zuidas. Het is een enorme operatie, zo’n verhuizing. Je praat namelijk niet alleen over het verhuizen van de inboedel, maar vooral ook over het opnieuw inrichten van werkprocessen. Alles is anders in het nieuwe pand, en dat betekent dus ook een totaal nieuwe manier van werken.”

ACTA realiseerde zich terdege dat verhuizen niet de core business is en daarom heeft het centrum Districon ingeschakeld om alles in goede banen te leiden. “Ons belang is vooral om een zo kort mogelijke onderbreking te krijgen van onderwijs en patiëntenzorg, om alles zoveel mogelijk te laten doorgaan tijdens de verhuizing én om straks snel met de nieuwe werkprocessen uit de voeten te kunnen. Districon regelde dat voor ons. Zodat wij ons vooral kunnen blijven concentreren op onze eigen activiteiten.”