search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Bison

Nieuwbouw DC Bison
Klant Bison
Expertise Advisory, Warehouses en air cargo terminals
Markten Industry

Conceptontwikkeling en ontwerp nieuwbouw PGS-15 distributiecentrum voor Bison in Goes.

Nadat noodgedwongen de distribu­tieorganisatie teruggehaald was naar Goes door een falend logistiek uitbestedingstraject, in een pand dat niet aan de CPR 15-2 richtlijnen voldeed, werd Districon ingeschakeld om de conceptont­wikkeling voor een nieuw te bouwen DC te ondersteunen.

De producten van Bison zijn gericht op de consumenten-, professionele en export­markt. Samen met Bison zijn scenario’s ontwikkeld met betrekking tot de te verwachten logistieke ontwikkelingen en op basis hiervan vertaald naar nieuwe kwantitatieve uitgangspunten voor de ontwikkeling van het nieuwe DC. Door een in het concept verwerkte scheiding tussen de B2B stromen en retail stromen, konden de meest optimale pickstrategie├źn toegepast worden.

Daarnaast is het nieuwe pand ingedeeld in een deel voor gevaarlijke stoffen en een deel voor ongevaarlijke bulkgoederen, wat een positief effect had op de totaal benodigde investeringen.

Bison International maakt deel uit van de multinationale Bolton Group en is marktleider op het gebied van lijmen en kitten met de merken Bison, Velpon en Imedio, soldeer- en smeermiddelen met het merk CFS en PVC lijmen met het merk Griffon.