search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Bonded warehousing: een grensverleggende oplossing

Fedex Supply Chain
Klant Fedex Supply Chain
Expertise Advisory, Ketenbesturing & -inzicht
Markten Logistic service providers

Bonded warehousing: een grensverleggende oplossing

Districon staat bekend als een veelzijdig logistiek adviesbureau. Wij hebben onder andere experts op de terreinen van magazijnen, van ICT en WMS en op het terrein van douaneafhandeling. Als het nodig is zoeken wij in hun werk de grenzen op, om voor onze klanten het beste logistieke resultaat te boeken.

Fedex is een logistiek dienstverlener, die de logistiek voor meerdere klanten verzorgt. Naast logistieke basis activiteiten verzorgt Fedex bonded warehousing (logistiek onder douanetoezicht) en douaneafhandeling.

Enkele jaren geleden is Fedex overgestapt op een nieuw Warehouse Management Systeem (WMS). Het nieuwe WMS is helaas niet standaard geschikt voor de regelgeving van de Nederlandse douane. Bonded operaties zijn daarom niet overgegaan op het nieuwe WMS, maar draaien nog op het oude systeem. Een solide bonded oplossing is gewenst om competitieve, uniforme douane afhandeling aan huidige en toekomstige klanten aan te kunnen bieden.

Districon en Fedex vinden de oplossing in het creƫren van een douaneschil rondom de logistieke ICT, in plaats van douane-administratie in het WMS zelf uit te voeren.

De schil biedt als voordeel dat het WMS kan blijven doen waar het standaard goed in is: het aansturen van een efficiƫnte en effectieve logistieke operatie. Het WMS stelt de klant en het proces centraal, niet de douane.

De geadviseerde oplossing is door Districon samen met Fedex afgestemd met de Douane. De douane is supporter van deze oplossing, omdat het voldoet aan de regelgeving en het Fedex in staat stelt haar logistieke kracht te vergroten.