search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

CBR

Herzien van het aantal locaties t.b.v. theorie examens
Klant CBR
Expertise Advisory
Markten Public

Herzien van het aantal locaties t.b.v. theorie examens

Het CBR beschikt in Nederland over 30 locaties waar voornamelijk A, B en AM theorie examens worden afgenomen. Veel van deze locaties zijn slechts enkele dagen in de week open.

Met introductie van de nieuwe iTEC aanpak t.b.v. theorie examens vergroot CBR haar capaciteit en flexibiliteit. Dit gaf aanleiding tot herziening van het locatiebeleid. Het CBR wenste inzicht in de relatie tussen het aantal theorielocaties incl. hun geografische ligging en de reistijd en -kosten van kandidaten en eigen TEC medewerkers.

In een gezamenlijk project is een grootschalige enquĂȘte onder kandidaten uitgevoerd, zijn via modellering en optimalisatie beste locatiekeuzes bepaald en is in gezamenlijke workshops een implementatieplan opgesteld. Uitdaging m.b.t. het locatiekeuzemodel waren de vele inputfactoren. Deze factoren betreffen o.a. woonlocaties van kandidaten, demografische ontwikkelingen, reistijden (OV en auto) en facilitaire kosten. Het CBR sluit conform het implementatieplan de komende periode ca. 10 locaties.