search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Delta Lloyd Verzekeringen

Efficiënter ruimtebeheer
Klant Delta Lloyd Verzekeringen
Expertise Professionals
Markten Retail & Wholesale

Bij Delta Lloyd Verzekeringen in Amsterdam werken zo’n 2.000 mensen. Onlangs hebben 600 van hen een nieuwe werkplek gekregen.

Delta Lloyd heeft een onderzoek gedaan naar de bezetting van twee organisatieonderdelen, Group IT en Leven. Naar aanleiding hiervan heeft Delta Lloyd DIMIO benaderd voor de ontwikkeling van een nieuw strategisch huisvestingsplan. “Eigenlijk zijn wij hier altijd bezig om huisvestingskosten te verlagen”, zegt André Oudejans, die bij Delta Lloyd als Projectmanager Huisvesting en Techniek binnen het Facilitair Service Bedrijf verantwoordelijk is voor alle omvangrijke en locatieoverschrijdende projecten. “Continu kijken we hoe we efficiënter en beter zouden kunnen werken en dat betekent regelmatig dat mensen, al dan niet tijdelijk, op een andere plaats komen te zitten.”

Voor de realisatie van het nieuwe strategische huisvestingsplan nam de verzekeraar toch graag de professionals van DIMIO in de arm. “We werken eigenlijk al jaren samen met DIMIO”, zegt Oudejans. “Op het gebied van werkplekinrichting en logistiek hadden we al goede ervaringen met ze. Op het gebied van verhuizingen kenden we ze in Amsterdam in mindere mate, maar daar kregen we van OHRA, ook onderdeel van Delta Lloyd Groep, een goede referentie.” DIMIO heeft uiteindelijk, na de presentatie van het nieuwe strategische huisvestingsplan, de complete Group IT van Delta Lloyd verhuisd. Dit gebeurde op basis van de specialistische huisvestingsmethodiek ICOON van DIMIO Hiermee was Delta Lloyd in staat om het complete project binnen drie weken vrijwel geruisloos te realiseren; immers het werk moest ook gewoon doorgaan bij Delta Lloyd. De daadwerkelijke uitvoering vond plaats in nauwe samenwerking, waarbij DIMIO voor de centrale aansturing zorgde. Het uiteindelijke resultaat is een efficiëntere kantoorinrichting door compactere standaard werkplekken en een verlaging van de integrale huisvestingskosten. “DIMIO vormde echt een goed team met de andere partijen tijdens de verhuizing”, vindt André Oudejans. De uitvoering van de hele operatie verliep soepel. Voor ons volgende grote project zullen we dan ook zeker weer DIMIO inschakelen.”