search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Edco

DC concept ontwikkeling 100.000m2
Klant Edco
Expertise Advisory, Warehouses en air cargo terminals
Markten Retail & Wholesale

Haalbaarheidsstudie, conceptontwikkeling en leverancierselectie voor de nieuwbouw van een nieuw centraal DC van Edco in Deurne.

Het business model van Edco is gebaseerd op leveren uit voorraad. Per jaar worden duizenden containers geïmporteerd, voornamelijk uit China. Door het niet aflatende succes en de daarbij aanhoudende groei was de voorraad gegroeid tot zo’n 200.000 pallets, die in een groot aantal gehuurde panden was opgeslagen. Na eerdere spaak gelopen pogingen, zijn in 2009 de nieuwbouwplannen opnieuw uit de kast gehaald.

Districon heeft Edco geholpen met de haalbaarheid van het basisconcept vast te stellen en de benodigde grootte te bepalen (100.000 m2). Daarna heeft Districon Edco geadviseerd m.b.t. de inrichting en logistieke processen, waarbij het gebruik van geautomatiseerde smalle gangen trucks en AGV’s een opmerkelijk innovatieve draai aan het project gaven. Ook het lossen van containers en het palletiseren van de goederen mag geavanceerd genoemd worden. Tenslotte heeft Districon het projectmanagement ondersteund bij de detailenginering en het aanbesteden van de inrichting. De bouw van dit voor Nederlandse begrippen mega-DC is gestart in December 2011 en medio 2013 in gebruik genomen.

Edco Eindhoven BV is een familiebedrijf en bestaat sinds 1978. Gestart als import- en exportbedrijf, is het inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd bekende, internationaal opererende handelsonderneming in non-food, variërend van automaterialen, huishoudelijke artikelen tot speelgoed en tuinartikelen. De klantgroepen van Edco zijn divers: inkoopcombinaties, winkelketens, postorderbedrijven, groothandels en detailhandelsbedrijven.