search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Flamco

Netwerk studie voor Europese productie en distributie.
Klant Flamco
Expertise Advisory
Markten Industry

Districon heeft een netwerk optimalisatie onderzoek uitgevoerd ten behoeve van het wereldwijde productie en distributienetwerk van Flamco.

Flamco, onderdeel van Aalberts Industries, richt zich op ontwikkeling, productie en verkoop van verwarming, ventilatie, drinkwater, airconditioning en koeling. Flamco produceert expansievaten, LPG containers, radiator bevestigingsmaterialen, e.d. op meerdere productie locaties in Nederland, Duitsland, de UK en China.

Districon heeft een netwerk optimalisatie onderzoek uitgevoerd ten behoeve van het wereldwijde productie en distributienetwerk van Flamco. De voormalige logistieke footprint met productie en warehouse locaties is gemodelleerd en alternatieven zijn in kaart gebracht om totale ketenkosten binnen vereiste service levels te verlagen. Het voorkeursalternatief kent een business case met een korte terugverdienperiode.

Parallel aan de netwerk studie heeft Districon een compleet herinrichting- en implementatieplan ontwikkeld met betrekking tot de Supply Chain organisatie, vraag en productie planningsconcepten en processen en lay-out voor bestaande distributiecentra.