search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

GVB

Ontwikkeling van geïntegreerd dashboard voor productiviteit en punctualiteit van tram, bus en metro
Klant GVB
Expertise Advisory, Marktstrategie, Solutions, Optimalisatie, Business Intelligence
Markten Service & Maintenance

Districon ontwikkelde in nauwe samenwerking met GVB een geïntegreerd dashboard met data over de productiviteit en de punctualiteit van tram, bus en metro.

Hiermee kan het management de performance van de lijn/unit volgen, op hoofdlijnen maar ook in detail. Met deze informatie kunnen zij snel reageren op afwijkingen en trends. 

De kracht van het dashboard zit in eenvoudige bediening, een sterke visuele weergave van relevante informatie in iedere gewenste doorsnede. Het dashboard combineert data uit verschillende bedrijfssystemen. In deze applicatie wordt ook uitgebreid informatie verzameld waarmee het GVB verantwoording aflegt bij de consessieverlener over de uitvoering van de dienstregeling binnen de overeengekomen contractvoorwaarden. 

De gebruikers reageren enthousiast op het verbeterde inzicht in hun processen.

Rene van Poelgeest

Unitmanager bus

"Met het dashboard lijnmanagement hebben we meer en beter zicht op de prestaties van GVB. Met een paar klikken kunnen we nog beter (bij)sturen op de prestaties van onze mensen en het product dat wij onze klant leveren. Het gebruiksgemak en de visuele weergave van de informatie werkt bovendien erg prettig."

Eus Drossaers

Vervoermanager Tram

"Het GVB heeft Districon ingeschakeld om trends te ontdekken in de productiviteit van het personeel. Dit heeft een overzichtelijk dashboard opgeleverd met de mogelijkheid om op allerlei deelaspecten gedetailleerde analyses te maken. De interactieve werkwijze is volgens mij de grote kracht van Districon, die er voor gezorgd heeft dat dit dashboard ook in een korte tijd beschikbaar was. Een absolute aanrader volgens mij."