search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Liberty Global

Overzicht creëren in Europese supply chain
Klant Liberty Global
Expertise Solutions, Optimalisatie
Markten Retail & Wholesale

Verschillende markten verbinden met een webapplicatie

Liberty Global is de grootste internationale kabelmaatschappij ter wereld. In meer dan 30 landen leveren ze televisie en breedband. Het netwerk dat daarvoor nodig is wordt onderhouden door de afdeling Netwerkmateriaal. Zij verbinden ook nieuwe klanten met het netwerk.

Districon heeft een S&OP-tool gemaakt die de vraag naar benodigde netwerkmaterialen van alle Europese markten aggregeert. Met de tool kan het centrale netwerkplanningsteam overzichten creëren van de huidige en toekomstige voorraadniveau’s. Een centraal overzicht laat zien waar voorraad gereduceerd kan worden en zorgt voor de mogelijkheid van het delen van voorraad tussen landen. Daarnaast zijn leveranciers beter op de hoogte van toekomstige bestellingen, wat leidt tot betere afspraken met de leveranciers en wellicht ook tot verkortte levertijden.

De tool is beschikbaar via een browser in een beveiligde omgeving. Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd met de tool werken, waarbij elke gebruiker alleen de voor hem relevante data ziet.