search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Louwman

Logistieke centralisatie in een sterk veranderende markt
Klant Louwman
Expertise Advisory, Warehouses en air cargo terminals
Markten Service & Maintenance

Louwman Logistics maakt deel uit van de Louwman Group, een 100% familie bedrijf waarvan de Toyota-importeur Louwman & Parqui, de Suzuki importeur Nimag, Yokohama banden en Welzorg de meest bekende operationele activiteiten ontplooien. Daarnaast maken diverse dealerbedrijven, Louwman Exclusive Cars (langs de A2) en het Louwman Museum deel uit van de groep.

Louwman Logistics is de ‘logistiek dienstverlener’ van de groep en verzorgt alle ‘Warehousing’ en ‘Fysieke distributie’ activiteiten voor de groep. Louwman Logistics beschikt hiervoor over zo’n 19.000 m2 distributieruimte in 2 panden in Raamsdonkveer.

Sinds enige tijd heeft de Louwman Group Welzorg overgenomen, leverancier en uitleenorganisatie voor hulpmiddelen en mobiliteit voor mensen met een fysieke beperking. Welzorg was tot voor kort een zeer gedecentraliseerde organisatie, met de nodige inefficiency tot gevolg.

Districon heeft Louwman geholpen met het opstellen van de positieve business case, die de weg effende voor centralisatie van alle automotive en Welzorg activiteiten. Als eerste stap hierin is besloten om de Welzorg activiteiten te centraliseren in een gehuurd pand in Raamsdonkveer. Daarnaast wordt een (logistieke) visie opgesteld met betrekking tot het momentum van algehele centralisatie van alle automotive en Welzorg activiteiten, aan de hand van diverse (automotive) trends in de markt.