search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Mars Foods

Kostenbesparing door slimmer gevulde pallets
Klant Mars Food
Expertise Advisory, Solutions, Business Intelligence, Optimalisatie
Markten Retail & Wholesale

Mars Food is een toonaangevend bedrijf op het gebied van voedingsmerken over de hele wereld. Een bekend merk van Mars Food is UNCLE BEN’S®.

Door verschillende aanpassingen op palletpatronen door te rekenen krijgt Mars Food inzicht in mogelijke kostenverlagingen. Hierbij worden bestaande beperkingen meegenomen, maar worden ook mogelijke besparingen getoond die “oprekken van de regels” mogelijk maken.

Het dashboard toont haarscherp op welke producten en markten gefocust moet worden om de hoogste besparingen te kunnen halen. Vervolgens wordt met enkele muisklikken zichtbaar welke maatregelen er genomen moeten worden om deze besparingen te realiseren.

Door kort samen te werken met de projectleider van Mars kon dit dashboard in enkele weken worden ontwikkeld.

Bob van der Hulst, Mars

"Ik wil Districon complimenteren met dit fantastisch mooie resultaat! Natuurlijk hadden jullie beloofd binnen een paar weken maatwerk te kunnen leveren, maar dat nam ik eerlijkheidshalve met een klein korreltje zout. Moet echter volledig op deze gedachte terugkomen want ik ben erg onder de indruk van de kracht van de tool enerzijds en de ‘look & feel’ van de tool anderzijds. Het was het geld meer dan waard en daarnaast een genoegen om samen te werken. Daarbij viel op dat Districon inderdaad gecombineerde expertises biedt: enerzijds functioneel specialist en anderzijds proceskenner."