search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

NedTrain

Real-time monitoring van technische installaties in treinen
Klant NedTrain
Expertise Advisory, Solutions, Optimalisatie, Business Intelligence
Markten Service & Maintenance

NedTrain is dé specialist in onderhoud aan treinstellen. Van technisch onderhoud tot snelle servicebeurten en van reiniging tot korte- en langetermijnrevisie: NedTrain zorgt ervoor dat de 1,2 miljoen treinreizigers van NS dagelijks op tijd, veilig en in een schone trein op hun bestemming komen. NedTrain werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Districon is de vaste partner van NedTrain voor het ontwikkelen en uitbouwen van technische dashboards voor monitoring van de performance van het rijdend materieel. Dit dashboard wordt dagelijks gebruikt door maintenance en reliability engineers om inzicht te krijgen in storingsgedrag, storingsoorzaken en zinvolle onderhoudsmaatregelen.

Ruud van Uffelen

Directielid NedTrain, verantwoordelijk voor verbeterprojecten

"NedTrain gebruikt het Dashboard om storingen van treinsystemen te onderzoeken. Het dashboard is heel overzichtelijk en bedieningsvriendelijk. Met minimale inspanning genereer je snel diverse doorsneden uit veel data. Je kunt hypotheses toetsen op realiteit, maar daarnaast levert het dashboard extra inzicht en verwonderpunten op. Dat vormt het startpunt van verbeterslagen. De implementatie van dit stukje gereedschap verliep uitermate soepel door een uitstekende onderlinge samenwerking, korte beslislijnen en een grondhouding van afspraak is afspraak."

Peter Kerkstra

Hoofd Business Intelligence, NedTrain

"Het resultaat voldoet ruimschoots aan de verwachtingen. Er is zelfs duidelijk meer opgeleverd dan in het project als uitgangspunt is genomen.

De medewerkers van Districon zijn zeer professioneel, pro-actief, denken goed mee en komen heel snel met een prototype. Daarnaast zijn ze zelf in staat om de data door te spitten en daar goede inzichten op te baseren."