search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Philips

Meerdere projecten bij Philips
Klant Philips
Expertise Advisory, Warehouses en air cargo terminals
Markten Industry

Meerdere projecten bij Philips, zoals benchmarking magazijnen, in/uitbesteding, organisatie optimalisatie, magazijn ontwikkeling incl bouwbegeleiding.

  • Studies naar Zelf Doen/ Uitbesteden, zowel integrale delen van de keten als op onderdelen.
  • Opstellen van RFI’s en RFP’s.
  • Inhoudelijk managen van onderhandelingstrajecten.
  • Benchmarken van Europese operaties in relatie tot concurrenten.
  • Transport- en distributiestudies.
  • Ontwikkelen van logistieke kostenmodellen.
  • Ontwerpen van Europese- en Regionale DC’s.
  • Aanbesteding van DC nieuwbouw projecten.
  • Bouwmanagement.

De drie divisies van Philips: consumentenproducten, gezondheidszorg en licht, maken voortdurend aanpassende bewegingen om in hun markten goede posities te bereiken, te behouden of uit te bouwen. Commercie en logistiek gaan hierbij hand in hand.

Ook heeft Districon d.m.v. procesmapping en oorzaak-gevolg analyses een verbeterplan voor de leverbetrouwbaarheid opgesteld en vervolgens uitgevoerd.

Het verbeterplan heeft Philips naast een verhoging van de leverbetrouwbaarheid, de kosten doen dalen, de doorlooptijd verkort. Bovendien zijn de korte termijn verbeteracties gedurende het project gerealiseerd.

Hierop volgend heeft Districon een allesomvattend forecasting en inventory tool ontwikkeld en dit succesvol geïmplementeerd. Gebruikers zijn getraind. Bestelmethodieken, parametrisering, voorraadallocatie zijn herontworpen en toegepast.

In opdracht van Philips CE (nu CL) heeft Districon de upgrading uitgevoerd en de outsourcing begeleid van het EDC van LO- PCS (Logistics Operation Philips Consumer Services). Dit EDC omvat meer dan 140.000 spare parts ten behoeve van de after-sales activiteiten van diverse Philips entiteiten binnen CE.

Het upgradingsproject omvat zowel het verhogen van productiviteit, het verlagen van kosten en stroomlijnen van de kostentoerekening (ABC).

Het complexe outsourcingstraject omvat de RFI, RFQ en Contractingfasen betreffende Processen, Besturing, Organisatie en Systemen. 

Koninklijke Philips Electronics N.V. is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologie├źn en design in op de mens gerichte oplossingen.