search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Sigma Coatings

Ontwikkeling en bouwbegeleiding van hoogbouw DC voor Sigma Coatings.
Klant Sigma Coatings
Expertise Warehouses en air cargo terminals, Advisory
Markten Industry

Medio 1994 kwam Sigma tot de conclusie dat het DC in Uithoorn niet langer meer voldeed aan de eisen voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Bovendien wilde Sigma het distributieconcept grondig herzien om 24-uurs levering in de Benelux mogelijk te maken. Samen met TNT Logistics en Districon werd een ‘state-of-the-art’ DC in Amsterdam-Westpoort gerealiseerd.

Het hart van het distributiecentrum bestaat uit een hoogbouwmagazijn van ruim 30 m hoog, welke 34.000 palletplaatsen bevat. Het hoogbouwmagazijn is uitgevoerd in silo-bouw en bevat 8 gangen met automatische SBA’s. Naast dit hoogbouwmagazijn zijn nog een conventioneel orderverzamel-magazijn van 6300 m2 (6000 palletplaatsen) en een ontvangst/expeditie ruimte van 3250 m2 gerealiseerd. De bouw is in Januari 1996 gestart en medio 1998 volledig werkend opgeleverd.

Nu ruim 15 jaar later functioneert het DC in grote lijnen nog identiek als toen, terwijl de logistieke uitdagingen als gevolg van de wijzigende distributie eisen groter worden. Daarom heeft Sigma Coatings samen met Districon recentelijk een actieplan opgesteld om meer producten binnen de huidige infrastructuur onder te kunnen brengen en de veranderde orderstroom door meer effectieve processen te kunnen verwerken.

Sigma Coatings is een toonaangevende producent van coatings, lakken en afdichtingsmaterialen, welke op de markt gebracht worden onder de namen Sigma, Histor, Rambo en Brander. De activiteiten van Sigma Coatings zijn gericht op de professionele markt en bouw, doe-het-zelf, industrie en scheepvaart . Sigma Coatings maakt deel uit van PPG Industries Inc.