search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Verhuizing COOP

Advies en ondersteuning van locatiekeuze tot en met verhuizing
Klant COOP
Expertise Advisory, Professionals, Warehouses en air cargo terminals, Transport (Netwerk) en Distributie, Marktstrategie
Markten Retail & Wholesale

Districon heeft ondersteuning geboden aan retailer Coop bij het maken van de keuze voor een verhuisscenario.

Districon heeft Coop ondersteund in het volledige project van strategisch supply chain ontwerp tot en met ondersteuning bij de implementatie hiervan.

De eerste stap was het vaststellen van de logistieke grondvorm voor het distributie netwerk van Coop Supermarkten. Hierbij is door middel van onder andere een zwaartepunt analyse vastgesteld wat de optimale (greenfield) DC structuur was. Deze is daarna toegepast op de huidige situatie (brownfield).

Na de keuze voor een nieuwe DC structuur heeft Districon advies gegeven over de praktische invulling van deze nieuwe structuur. Assortiment verdeling over de DC’s en transport concepten.

Ondersteuning bij het intern ontwerp van het nieuwe DC was de volgende stap. Daarna is advies uitgebracht hoe de centralisatie naar één DC het best kon worden aangepakt.

Als laatste stap in dit meer jaren project heeft Districon Professionals ook het projectmanagement van de twee verhuizingen op zich genomen. Het resultaat is een succesvol verlopen centralisatie van de DC structuur.