search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Junior Business Intelligence Consultant

“Door data om te zetten in waardevolle informatie ondersteun jij klanten in het nemen van de juiste beslissing op het gebied van supply chain.”

Hoe breng je een hele keten van productie tot klant op orderregelniveau in kaart? Of ontwikkel je een dashboard om inzicht te krijgen in ziekteverzuim? Middelen die horen bij het oplossen van supply chain vraagstukken voor uiteenlopende branches. Als Junior Business Intelligence Consultant bij Districon ontwerp je deze beslissingsondersteunende modellen: de basis voor optimalisatie van processen.

Vanaf dag één zit je bij de klant aan tafel. Je helpt met het op detailniveau inzichtelijk maken van hun productie- of distributieproces of adviseren over central replenishment. Dit begint met zorgvuldige analyse. Je brengt alle variabelen in kaart, verzamelt relevante data en zet dit om in grafieken en tabellen. Jouw aanbeveling vormt de basis voor berekenende modellen waarmee ketenprocessen voor de klant geoptimaliseerd kunnen worden.

Je komt te werken in het Business Intelligence team dat bestaat uit zo’n 10 enthousiaste collega’s. Jullie vullen elkaar inhoudelijk aan en dagen elkaar continu uit alles uit jezelf (en de  verzamelde data) te halen.

Werken bij Districon

Join in! Ruim 40 jaar werkt Districon wereldwijd met organisaties aan de ontwikkeling en het oplossen van strategieën en vraagstukken voor integraal ketenbeheer. We genieten van uitdagingen, hoe moeilijker hoe beter en gaan voor het beste resultaat. 

Logistiek zenuwcentrum is het oude postkantoor van Maarssen dat we tot een sfeervol modern kantoor hebben verbouwd. Direct naast de A2, dus goed bereikbaar. Kom je met openbaar vervoer? Station Maarssen is ongeveer 15 minuten (lekker door-)lopen.

Jij hebt in huis

Een zwak voor calculatie en het interpreteren van data. Je vindt niets leuker dan conclusies trekken uit data en deze omzetten in een tool of dashboard. Je hebt affiniteit met programmeren vanuit je opleiding of omdat je handig bent in bijvoorbeeld het bouwen van websites. Je bent kritisch, nauwkeurig en toont lef: creëert graag je eigen mogelijkheden. En dan ben je ook nog flexibel (je houdt van reizen en een wisselende werkplek) en in bezit van een gezonde dosis humor.

Daarnaast heb je als Junior Business Intelligence Consultant:

 • analytisch inzicht; uit een hele reeks getallen en variabelen trek je de juiste conclusies
 • creatief vermogen; alles bekijk jij vanuit een iets andere invalshoek
 • een tikkeltje eigenwijze instelling; je denkt verder dan nodig en geeft óók ongevraagd advies.

Als basis neem je mee:

 • afgeronde bachelor Technische Bedrijfskunde (of IT-gerelateerde studie, bij voorkeur behaald met bovengemiddeld resultaat)
 • uitstekende beheersing van zowel Nederlands als Engels
 • enige werkervaring opgedaan tijdens of na je studie in supply chain, logistiek of ICT is een pré. 

Het is mooi meegenomen als je al ervaring hebt met frameworks als jQuery, AngularJS en RequireJS. Dat geldt ook voor Qlik en Power BI.

Wat krijg jij van ons?

Je komt bij Districon terecht in een warm bad. Wel vol bruistabletten trouwens. Hard werken wisselen we af met overheerlijke lunches, vrijdagmiddagborrels, barbecues, wintersportuitjes en eens in de twee jaar met het hele bedrijf een weekend weg. Een goede werk-privé balans staat bij ons voorop.

Omdat onze meeste klanten internationaal actief zijn, is de kans groot dat je geregeld enkele dagen naar bijvoorbeeld Afrika, Engeland of Kroatië gaat. Of je doet voor korte tijd ervaring op bij onze nieuwe vestigingen in Chicago en Singapore. 

En dan krijg je ook nog:

 • een marktconform salaris met de mogelijkheid snel door te groeien 
 • deelname aan het Districon Development Program (coaching en training)
 • mogelijkheid vanuit huis te werken
 • 26 vakantiedagen
 • smartphone, laptop en (indien nodig) auto.

Nieuwsgierig? Lees hoe Frank Bloo, Johan Roelofsen en Adhi Kassanna deze functie ervaren, wellicht jouw toekomstige collega's!

Solliciteren

Heb je vragen over de vacature Junior Business Intelligence Consultant? Niels Veenman, manager Districon Solutions Business Intelligence, beantwoordt ze graag. Hij is bereikbaar via 0346-581 681 of n.veenman@districon.com.

Of ben je er al uit en kun je niet wachten onze supply chain experts te ontmoeten? Mail dan je CV en motivatie naar vacature@districon.com ter attentie van Irene Grave, Office Manager. Je ontvangt binnen 3 werkdagen bericht. 

Dank voor de interesse, maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.