search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Supply Chain Manager - Kersten B.V.

Voor onze opdrachtgever Kersten B.V. zijn wij op zoek naar een "Supply Chain Manager".

Onze opdrachtgever

Kersten is een groothandel voor decoratieve en lifestyle producten voor thuis en tuin, gevestigd in Nieuwegein. Ze importeren al bijna 50 jaar producten en verkopen deze via verschillende klanten en winkels over de hele wereld. Het expert-decoratieteam van Kersten creëert tweemaal per jaar een nieuwe collectie waarin de essentie van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van huisdecoratie wordt samengevat. Ze bieden een uitgebreid assortiment aan; in 18 totaal verschillende stijlen. Hierdoor zijn we in staat uiteenlopende doelgroepen te bedienen.  Met een eigen warehouse, gevuld met meer dan 9.000 verschillende items, garandeert Kersten snelle levertijden. Onze binnendienst en supply chain afdelingen zorgen ervoor dat orders snel verwerkt worden, gecontroleerd worden op kwaliteit en worden klaargezet voor transport. 

Functiekenmerken

Kersten zoekt een Supply Chain Manager die actief een bijdrage levert aan de doorontwikkeling van deze organisatie. Het speelveld bevindt zich tussen het afroepen van orders bij de leveranciers en transporteurs tot het bedienen van de B2B klanten, e-commerce B2C als de eigen outlet stores. Als ambitieuze en communicatief vaardige manager ben jij goed in staat de operationele processen te professionaliseren en zo de groei te kunnen ondersteunen en faciliteren. Als supply chain manager rapporteer je direct aan de DGA van Kersten. Daarnaast geef je leiding aan een supply chain-team, onder andere bestaande uit het DC en de planningsafdeling. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie, het verder ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van de supply chain-strategie van het bedrijf. 

Deze rol biedt de ruimte tot (en vraagt eigenlijk ook om) actieve interactie met alle niveaus van de organisatie, van eigenaar tot operator. Terwijl een sterke hands-on aanpak van belang is, biedt de rol ook een brede business scope. Enerzijds is affiniteit met planning en processen van belang, anderzijds ook het integrale management van externe logistieke partijen. Daarmee biedt deze rol ook alle ruimte om een bijdrage te leveren aan alle elementen van de integrale E2E Supply Chain.

De supply chain manager is onder andere verantwoordelijk voor

 • Het verder ontwikkelen en implementeren van een supply chain strategie 
 • Het creëren van een zo effectief en efficiënt mogelijke keten van goederen- en informatiestromen van de leverancier tot aan de klant
 • Het neerzetten van een strategisch plan en deze met het team implementeren op een planmatige en gestructureerde manier. 
 • Het optimaliseren van samenwerking tussen diverse afdelingen en het maken van operationele afspraken met 3rd parties en leveranciers 

 • Het ontwikkelen en aansturen van de supply chain met behulp van IT-systemen, rapportages en KPI’s. 

 • Het analyseren van de prestaties van de supply chain en proactieve acties nemen om de operatie te verbeteren

 • Het voorbereiden van het budget en de rapporten van de supply chain-afdeling

Profieleisen

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Aantoonbare ervaring in SC-managementrollen bij een internationaal opererende organisatie
 • Ervaring met uitbestede logistiek
 • Vaardig met WMS-systemen, ervaring (of de bereidheid om snel te ontwikkelen) 
 • Oplossings- en resultaatgerichte instelling
 • Je bent een verbinder en houdt van aanpakken
 • Gericht op samenwerken en collegialiteit
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Sterk analytisch vermogen en “out of the box” denker
 • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal. 

Solliciteren

Heb je vragen over de vacature Supply Chain Manager bij onze opdrachtgever Kersten? Davey van Herk, beantwoordt ze graag. Hij is bereikbaar via 0346 – 581 681 of d.vanherk@districon.com.

Of ben je er al uit en spreekt deze uitdaging jou aan en ben je toe aan een nieuwe stap bij een dynamisch bedrijf met goede arbeidsvoorwaarden?

Mail dan je cv en motivatie naar vacature@districon.com ter attentie van Irene Grave, Office Manager.

Dank voor de interesse, maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.