Aankondiging Rondetafel bijeenkomst over zero emissie stadslogistiek

Afbeelding
Truck

Donderdag 15 April organiseert Districon samen met APPM een Rondetafel bijeenkomst over zero emissie stadslogistiek. Van 10:00 tot 12:00 uur spreken deelnemers afkomstig uit lokale overheden met IenW, verladers en een truck producent over kansen en uitdagingen van de transitie naar zero emissie stadslogistiek.

Het programma biedt een interactieve setting met inhoudelijke inspiratie. Van elkaar leren- en ruimte voor vraag en antwoord staat centraal. Je kan inspiratie verwachten vanuit:

  • De Rijksoverheid. We gaan in op de uitvoeringsagenda voor zero emissie stadslogistiek. Wat houdt deze agenda in en wat kan je er als ambitieuze gemeente van verwachten?

  • DAF Trucks. Visie op marktontwikkelingen van lichte en zware vrachtwagens, introductie van hybride en BEV trucks, verwachtingen over grootschalige beschikbaarheid en elektrisch laden;

  • Steden die een emissievrije zone gaan invoeren en ervaringen delen over het besluitvormingsproces en alle afwegingen daaromheen;

  • Experts laadinfrastructuur die je meenemen in alle ins en outs van laadinfrastructuur en hoe je deze tijdig en in goede samenwerking met netbeheerders en exploitanten kan realiseren;

  • Experts logistieke stromen over hoe de logistieke stromen in een stad er nu uitzien, hoe je dit voor jouw stad in beeld kan brengen en kan gebruiken om een emissievrije zone te ontwerpen en in te voeren.

Mocht u geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan deze sessie kunt u contact opnemen met Ragnar Klabbers (r.klabbers@districon.com) of Ronald Schoo (r.schoo@districon.com).

Share with: