Home » Read our latest news first! » De-spotlight-tess-vercammen

In de spotlight: Tess Vercammen

Afbeelding

Wie ben je?

Mijn naam is Tess Vercammen en sinds februari 2022 werk ik bij Districon. Ik heb Technische bedrijfskunde en daarna Operations Management and Logistics gestudeerd aan de TU Eindhoven. Voordat ik bij Districon kwam werken heb ik gewerkt als Trainee bij DHL Supply Chain. Ik vind het erg leuk om met logistiek en supply chain bezig te zijn en dat op projectmatige basis. En ik vind dat vooral leuk om bij verschillende bedrijven te doen in een korte tijd. Momenteel focus ik me veel op projecten die gericht zijn op Logistics Centers & Operations.

Mijn ervaringen

Ik heb al een aantal magazijnen van binnen gezien en daarvan ook veel operationele processen uitgebreid meegemaakt. Mijn ervaring is, dat je de medewerkers op de vloer het beste leert begrijpen als je zelf een tijdje middenin de operatie zit. Dit kost alleen wel wat tijd. Als je de operatie goed begrijpt, kan je ze ook beter en praktischer helpen.

Het is me opgevallen hoe belangrijk het is om operationele processen goed op papier te hebben, denk aan werkinstructies, procedures, en proces flows. Zo krijg je duidelijkheid en structuur en kan je altijd terugvallen op deze documenten. Vaak wordt het documenteren van deze processen vergeten of op het allerlaatste moment nog even snel gedaan tijdens het implementeren van nieuwe processen. Hierdoor ontstaan sneller problemen in de toekomst die de draaiende operatie tussen hun dagelijkse werkzaamheden door op moet lossen.

Daarnaast is het belangrijk de processen die op papier staan goed over te brengen naar de medewerkers. Denk hierbij aan herhaaldelijke trainingen, praktijkvoorbeelden, buddy systeem en/of werkinstructievideo’s.

Toekomstvisie

Langzamerhand komen er steeds meer magazijnen bij die veel geautomatiseerd hebben. Automatiseringen hebben vaak een flinke investering nodig waar dan ook nog een lange terugverdientijd op kan zitten. Ik ben benieuwd of veel automatisering in de toekomst standaard wordt voor elk nieuw magazijn of dat vele partijen toch kiezen voor de “ouderwetse” manier waarbij veel handelingen nog handmatig worden gedaan.

Op persoonlijk vlak wil ik me graag meer verdiepen op het inrichten van totaal nieuwe processen in magazijnen en het IT wat daarbij komt kijken. Hierbij neem ik de kennis mee van bestaande processen.

Welke collega mag van jou in de volgende spotlight staan?

Ik geef graag het stokje door aan Daniel Rodal. Ik ben benieuwd wat hij allemaal kan vertellen over Districon in de VS en waar hij zich vooral mee bezig houdt.

Share with: