Home » Read our latest news first! » Districon-geeft-gastcollege-aan-econometriestudenten-groningen

Districon geeft gastcollege aan econometriestudenten in Groningen

Afbeelding

Vrijdag 6 december hebben collega’s Richard Hornstra en Olaf Witsen een gastcollege gegeven bij derdejaars studenten econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Richard en Olaf hebben de studenten verteld over de toepassingen van Operations Research technieken waarmee wij onze klanten helpen om een goede flow in hun supply chain te creëren. Olaf vertelde over een recent project waaraan hij heeft gewerkt op het gebied van ‘tonnage allocation’ en Richard vertelde over de toepassing van AI-technieken binnen ‘production planning’.

Het was bij het gastcollege erg leuk om de studenten voorbeelden uit de praktijk te geven van technieken die ze nu voornamelijk theoretisch benaderen. Ook viel een korte demo van een applicatie gemaakt met de software AIMMS goed in de smaak.

Ten slotte hebben we de studenten verteld over de mogelijkheden tot het schrijven van een scriptie bij Districon door middel van ons Graduate Program. Dit is in het leven geroepen, omdat we bij Districon altijd op zoek zijn naar manieren om onze kennis en kunde te verbeteren.

Share with: