search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

In the spotlight: Casper Tjallinks

05-03-2018 - 09:15 - Blog

Deze keer in ''In the spotlight'' collega Casper Tjallinks. Hij verhuisde voor Districon naar de Verenigde Staten.

Wie ben je?

Mijn naam is Casper Tjallinks. Ik heb een master in Econometrics and Operations Research en ben nu zo’n 2,5 jaar werkzaam bij Districon. Als consultant binnen het Districon Solutions team kan ik mijn analytische en modelleervaardigheden dagelijks gebruiken, daar krijg ik energie van. Ik woon en werk sinds augustus in Chicago, waar ik een slottingstool voor de eerste klant van Districon Solutions North America aan het bouwen ben.

Casper Tjallinks

Mijn ervaringen

Het mooie aan consultancy/projectwerk binnen Districon is de variatie die het met zich mee brengt. In mijn 2,5 jaar bij Districon zijn de projecten waar ik aan heb gewerkt dan ook erg divers geweest: van het leveren van advies over de transportketen van een grote pakketvervoerder tot het ontwikkelen van een slottingstool. De enige constante binnen deze variatie is steeds het stukje tooling, of het nu QlikView, AIMMS of Smartour is. De ene keer is de oplevering van een tool het einddoel, de andere keer wordt het gebruikt als middel om tot een advies te komen.

Aangezien Districon erg actief is buiten Nederland heb ik altijd rekening gehouden met een eventuele trip naar het buitenland. Ik had echter nooit gedacht voor een lange tijd in het buitenland te kunnen wonen en werken, laat staan in het land waar ik altijd al naar toe heb gewild. Toen die kans voorbijkwam, kon ik die niet laten liggen! Nu help ik Sander van Lokven de eerste stappen te zetten voor Districon Solutions North America.

Voor de verhuizing naar Chicago had ik nog geen goed beeld van de werkcultuur waar ik in terecht zou komen. Ik hield er daarom rekening mee dat ik mijn manier van werken wel eens aan zou gaan moeten passen. Dit viel erg mee, ze pakken vrijwel het meeste hetzelfde aan. Dit betekent niet dat er geen verassende verschillen zijn.Iets wat als snel duidelijk wordt, is dat de mensen nogal enthousiast kunnen zijn. Deze positiviteit voelt niet altijd even gemeend en daar kan ook wel degelijk een wat negatiever beeld achter schuilgaan. Dit kan het consultancy werk soms wat lastig maken, in het dagelijks leven is dit gedrag juist heel erg fijn!Men lijkt hier ook meer hiërarchisch te zijn, wat ik vanuit Districon minder gewend ben. Daarnaast leek het mij wanneer er een call plaats vond, heel logisch om met iedereen die aanwezig is in het pand gezamenlijk in te bellen. Niets was minder waar, iedereen belt zelf in, zelfs al belt je buurman ook in en hoor je elkaar dubbel!

In juni kom ik weer terug naar Nederland maar verwacht dat Districon Solutions North America nog mooie stappen gaat zetten!

Welke collega mag van jou in de volgende spotlight staan?

Voor de volgende editie van “In the spotlight” nodig ik Desirée Denie uit. Desirée is alweer meer dan 10 jaar werkzaam bij Districon en is gespecialiseerd in projectmanagement (her-)huisvesting en kan daar vast meer over vertellen.