search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

In the spotlight: Erik Hoving

28-03-2018 - 13:45 - Blog

Deze keer in ''In the spotlight'' collega Erik Hoving. Erik is senior consultant binnen het Solutions team.

Wie ben je?

Sinds 2014 werk ik met veel plezier bij Districon als senior consultant. Vanuit die rol werk ik veelal als projectleider in ons Solutions team. Daarnaast ben ik vaak betrokken bij network design projecten.

Het is altijd lastig om je (eigen) persoonlijkheid in een paar woorden uit te drukken, maar in deze spotlight licht ik graag twee kenmerken uit; integriteit en sportiviteit. Integer zijn uit zich door loyaal en toegewijd te zijn aan mezelf, mijn naasten en aan het team waarmee ik samenwerk. Een open en authentieke blik is wat ik daarin probeer te bieden. Daarnaast ben ik sportief. Sportief zijn betekent voor mij doelen nastreven op een eerlijke en oprechte manier (fair play), zowel zakelijk als privé. Zonder inzet, passie en hard werken ga je persoonlijke en zakelijke doelen niet realiseren, laat staan overtreffen!

Erik Hoving

Mijn ervaringen

 

Focus op betere beslissingen mogelijk maken

Zeker in mijn kennisgebied waar modelleren een belangrijke rol speelt, is het belangrijk om te benadrukken dat een model/theorie een middel is en geen doel op zich. In onze solutions projecten hebben we vaak met complexe wiskundige uitdagingen te maken. Een model is dan ideaal om snel de beslissing te ondersteunen. Echter, in 99 van de 100 gevallen blijft het onmisbaar dat een systeemgebruiker (bijv. planner) handmatig laatste wijzigingen kan doen. De voornaamste reden daarvoor is dat de praktijk nooit volledig te vatten is in een model. Daarom is mijn focus altijd het mogelijk maken van betere beslissingen!

Verkies maatwerk boven standaard aanpak

Zowel in de adviesprojecten als de solutions projecten heb ik ervaren hoe krachtig het is om een bewezen aanpak als rode draad te gebruiken. De belangrijkste waarde voor onze klanten wordt echter gecreëerd door het maatwerk wat wij als Districon bovenop deze basis leveren. In de oplossingen die we met het Solutions team voor klanten maken, komt deze kracht naar voren door de flexibele software AIMMS die we gebruiken. Die stelt ons in staat om snel en flexibel wensen van de klanten te realiseren. In vergelijking met standaard software wat aangepast moet worden, is een eindoplossing sneller en goedkoper te bereiken via de maatwerkaanpak!

(Don’t) begin with the end in mind

Deze ogenschijnlijke tegenstelling herbergt naar mijn idee de essentie van een succesvol project.Waarom je wel met het einde in gedachte moet beginnen? Om doelen vast te stellen. Zonder doel kun je jaren spelen (lees: werken) zonder ooit te scoren en te winnen. En waarom soms ook niet met het einde in gedachte? Omdat het hoe van de oplossing gaandeweg beter bepaald wordt dan vooraf. Een valkuil van projecten die ik (o.a. bij Solutions) heb mogen ervaren is dat vooraf tot in detail beschreven wordt waar de eindoplossing aan moet voldoen. Kunnen balanceren in de paradox van het eind(doel) wel/niet centraal stellen vereist visie, wederzijds vertrouwen en flexibiliteit van betrokkenen. Door op de juiste manier het einddoel in gedachten te hebben creëer je een visie én is er ruimte om de innovatieve weg daarheen te ontdekken!

Welke collega mag van jou in de volgende spotlight staan?

Adhi Kassanna. Adhi is een expert in het creëren van nieuwe inzichten voor klanten door het bouwen van business intelligence oplossingen in QlikView en QlikSense. Ik wil Adhi dan ook graag de mogelijkheid geven zijn passie te delen in de volgende spotlight.