search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

In the spotlight: Frits Bisschop

19-09-2019 - 10:00 - Blog

Deze keer in "in the spotlight" collega Frits Bisschop. Directeur Districon Group en Districon Asia en verantwoordelijk voor de practise Airports & Air Cargo. Hij vertelt u graag alles over zijn ervaringen.

Wie ben je?

Ik ben Frits Bisschop en al 20 jaar actief binnen de Districon Group. Als afgestudeerd vervoerseconoom kon ik starten bij Schiphol Group. Een droom ging in vervulling... ik was in de luchtvaart beland!

Frits Bisschop

Van Schiphol naar Districon, een grote stap, of toch niet…

Bij de Schiphol Group was ik geruime tijd verantwoordelijk voor de groei van luchtvracht en het ontwikkelen van voldoende capaciteit om de groei te kunnen verwerken. Een fantastische periode waarin Schiphol Cargo een ‘leading brand’ in de luchthaven wereld werd.  

Ik kende Districon als opdrachtgever (zeer tevreden over hun oplossing en aanpak) en na 15 jaar heb ik mijn veilige plekje bij Schiphol ingeruild voor een onzekere toekomst als mede-ondernemer en adviseur bij het toen nog kleine Districon. Districon wilde een air cargo practice opzetten en dat leek mij een mooie nieuwe uitdaging. Ik was er ook van overtuigd dat mijn Schiphol achtergrond daarbij zou helpen (deuren gaan open). 

Spijt van gehad? Nooit, maar in zwakke tijden wel slapeloze nachten. Die heb ik trouwens nog, maar nu doordat ik nachten doorbreng in een vliegtuigstoel, onderweg naar onze aviation klanten overal in de wereld. Met enige trots kan ik zeggen dat Districon voor (of op) ruim 80 airports heeft gewerkt. 

Relaties, kwaliteit en naamsbekendheid maken onze wereld ‘kleiner’

Districon is op luchtvracht gebied een bekende speler geworden, in Nederland, Europa maar ook op mondiaal niveau. Ik vind het geweldig dat wij als specialistisch adviesbureau goede relaties hebben kunnen ontwikkelen met zoveel airports en ketenpartijen in de mondiale luchtvracht wereld. De grote wereld voelt kleiner. Dat bereiken kost tijd, vliegtickets en meedenken met de klant. 

Maar het vraagt vooral commitment en werkbare oplossingen. En daar ligt de kracht van Districon, de passie om de klant goede oplossingen te bieden. En niet alleen de airport als klant, maar ook de keten van marktpartijen op die airport. Ik denk dat deze passie ons heeft gebracht waar we nu staan. Onze goede naam en enorme domeinkennis van de luchtvrachtindustrie, danken wij aan aansprekende projecten op de grootste cargo hubs in de wereld, waaronder Hong Kong, New York JFK, Beijing, Singapore en natuurlijk Schiphol. Wij ervaren dat dagelijks door contacten en aanvragen uit alle windstreken.  

Singapore Changi Airport

In Azië en Schiphol tegelijk

We zijn trots op wat er is bereikt, maar we zien nog veel kansen en er is veel te doen. We willen ons in 2019 gestarte Azië kantoor versterken. De nog wat traditionele afhandelingsprocessen op luchthavens kunnen nog veel beter en efficiënter. Met onze krachtige business analytics en optimization tools kunnen wij daar een grote bijdrage aan leveren. Bovendien hebben airports nog veel meer processen waar wij waarde kunnen creëren. Ons credo ‘mastering flow’ is niet voor niets zo breed gekozen.

We maken de wereld graag nog ‘kleiner’, voor onze klanten slaan wij graag een nachtje over in een vliegtuigstoel.

Welke collega mag van jou in de volgende spotlight staan?

Voor een volgende "in the Spotlight" nodig ik Jochem Pfeiffer uit. Hij is nog relatief kort bij de club en ik ben benieuwd hoe hij als jonge ‘flow master’ in het (Districon) leven staat staat. Jochem, het woord is aan jou!