Home » Read our latest news first! » Spotlight-iris-meesters

In the spotlight: Iris Meesters

Afbeelding

Deze keer in onze 'In the spotlight' neemt Iris u graag mee in de wereld van de logistiek. 

Wie ben je?

Hoi, mijn naam is Iris. Als afronding van de master Operations Research and Quantitative Logistics ben ik in 2017 bij Districon begonnen als afstudeerstagiaire. Dit was zo goed bevallen dat ik daarna startte als consultant in het data analytics team. Even heb ik ergens anders gewerkt, maar al snel miste ik de logistieke puzzels en na een jaar keerde ik terug naar Maarssen. Waar Districon natuurlijk niet stil had gezeten, was de sfeer gelukkig nog steeds hetzelfde: goed! In mijn vrije tijd kan ik erg genieten van buiten wandelen, hardlopen of fietsen. De verzamelde data wordt dan achteraf uitgebreid geanalyseerd in bijvoorbeeld Strava.

Mijn ervaringen

Logistieke vraagstukken kom je overal tegen. Als je onderweg bent of in de stad loopt kom je vaak klanten van Districon tegen: DPD, Albert Heijn, Nike, ... De diversiteit aan klanten en projecten maakt dat het werk uitdagend en afwisselend is. De puzzels waar we aan werken zijn vaak kort uit te leggen, maar bij het maken van een productieplanning of het bepalen van de locatie en capaciteit van een nieuw distributiecentrum komt veel kijken. We doen dit met een team met verschillende achtergronden. Met een achtergrond in bedrijfskunde, IT of Operations Research kun je goed aan hetzelfde project werken. Om op de hoogte te blijven van nieuwe technieken vind ik het leuk om in contact te blijven met studenten via stages of carrière evenementen. Zo deden we dit jaar onder andere mee aan online speeddates tijdens de Landelijke Econometristen Dag. Ook geven we regelmatig gastcolleges, de manier waarop ik Districon ook heb leren kennen.

Toekomstvisie

De logistiek is constant in beweging. De technieken en modellen die we gebruiken moeten ook meebewegen: een uitdaging die ik graag aan ga. Tijdens de coronapandemie was flexibiliteit noodzakelijk. De vraag was bijvoorbeeld lastiger te voorspellen door gesloten winkels, terwijl de online bestellingen een ongekende groei lieten zien. Naast flexibiliteit is het wat mij betreft ook een mooie ontwikkeling dat er steeds meer aandacht is voor duurzaamheid. Er kunnen zoveel nuttige inzichten uit data worden gehaald. Laten we die data vooral gebruiken om de supply chain groener te maken!

Welke collega mag van jou in de volgende spotlight staan?

Het bepalen van de locatie en capaciteit van een nieuw distributiecentrum is een onderwerp waar Erik alles vanaf weet. Ik ben benieuwd hoe jij kijkt naar de ontwikkelingen binnen dit gebied!

Share with: