In the spotlight: Robert de Zwart

Afbeelding
Robert de Zwart

Deze keer in "in the spotlight" collega Robert de Zwart. Binnen Districon houdt Robert zich met name bezig met uitdagingen gericht op Warehousevraagstukken. Hij vertelt u graag alles over zijn ervaringen.

 

Wie ben je?

Mijn naam is Robert de Zwart en ik werk nu 2,5 jaar bij Districon. Voor mijn periode bij Districon ben ik 8 jaar werkzaam geweest bij BCC elektro-speciaalzaken, waarbij ik binnen de After Sales & Logistics verschillende operationele functies heb vervuld. De sterke behoefte om meer te zien van de logistiek en te leren van diverse organisaties deed mij toen besluiten om de overstap naar Districon te maken.  Binnen Districon houd ik mij in het Advisory team voornamelijk bezig met uitdagingen gericht op Warehousevraagstukken, hierbij kan ik mijn operationele kennis optimaal inzetten.

Mijn ervaringen

Terugkijkend ben ik erg blij met de keuze die ik heb gemaakt voor Districon. In de afgelopen tweeënhalf jaar heb ik o.a. mee mogen werken aan diverse vraagstukken variërend van Procesoptimalisaties & Allocatievraagstukken tot aan de Automatisering van complete warehouse operaties.

Wat dat betreft zitten we nu dan ook in een geweldig mooie tijd; de economie draait op volle toeren en organisaties hebben weer de middelen om te investeren in de toekomst. Daarnaast zien we dat de ondersteunende techniek zich steeds verder ontwikkelt en omarmd wordt door de markt. Dit, samen met de steeds toenemende krapte op de arbeidsmarkt zijn belangrijke ingrediënten om voor organisaties eens goed na te denken hoe hun Warehouse operatie er in de (nabije) toekomst uit dient te zien. 

Dat de trend zich steeds meer richting automatisering en mechanisatie beweegt is een ontwikkeling die wij bij Districon ook zien en waarin we de klanten uiteraard volledig bij ondersteunen. Dit vraagt van ons wel dat we ook constant die kennis blijven uitbreiden en volledig op de hoogte dienen te zijn van de laatste ontwikkelingen. Zo zijn we met een team binnen Districon de mogelijkheden en toepasbaarheid van AI (Artificial Intelligence) en Machine Learning binnen de logistiek aan het onderzoeken. Een voorbeeld van dat het werk binnen Districon divers en uitdagend blijft en dat je nooit bent uitgeleerd.

Niet alleen de diversiteit aan opdrachten, klanten en ontwikkelingen maken het werk zo bijzonder leuk, maar zeker ook het team waarmee we het binnen Districon allemaal voor elkaar krijgen. Met collega’s uit alle hoeken van de wereld en ieder zijn eigen specialisme is het gaaf om te zien hoe we als team optrekken en iedere keer nog van elkaar aan het leren zijn. 

Ik kijk uit naar de komende jaren en wat het de logistiek en Districon allemaal gaat brengen. Met de ontwikkelingen op het gebied van Pickrobots, AI, Machine Learning en Autonoom (elektrisch) rijden staan ons nog vele mooie jaren te wachten!

Welke collega mag van jou in de volgende spotlight staan?

Davey van Herk! Davey heb ik leren kennen als een ondernemende consultant met een oog voor nieuw aanstormend talent. In het Districon-team is Davey daarom ook verantwoordelijk voor ons Districon Diamonds programma, een samenwerkingsformule waarbij Districon samen met een select aantal klanten young supply chain professionals ontwikkelen tot echte supply chain specialisten. 

Wil jij ook werken bij Districon? Bekijk onze vacatures hier.

Share with: