Home » Digital Transformation

Digital transformation

Met geautomatiseerde datasystemen in uw logistieke keten de resultaten voor u laten werken

Digital transformation is meer dan alleen het inzichtelijk maken van de logistieke data van uw bedrijf. We brengen uw data in kaart, begeleiden u in het automatiseren van uw logistieke processen én creëren de beste tooling op basis waarvan u de juiste strategische beslissingen neemt. We beginnen klein en schalen op als u daar behoefte aan heeft. Ons unieke digital transformation concept heeft zich inmiddels bewezen, vele internationale bedrijven gingen u voor.

U herkent het vast. Uw logistieke processen heeft u altijd prima gemanaged met behulp van Excel. Uw IT-afdeling transporteert data in Excel op basis waarvan u in staat bent om de juiste beslissingen te nemen. Maar ineens werkt de beproefde methode niet meer goed, kost teveel tijd en geeft niet het gewenste overzicht. Processen worden te complex, de vraag fluctueert of uw bedrijf groeit hard. Dan is het tijd voor digital transformation. Onze consultants beschikken over de juiste mix van data-expertise en pragmatisme om u hierin te begeleiden. We maken applicaties voor uw bedrijf waarmee u eenvoudig en real time overzicht heeft in uw Sales & Operations planning en kunt bijsturen waar nodig.

De resultaten voor u laten werken

Hoe zit dit proces eruit? In kleine sprints werken we toe naar een eindresultaat waarmee uw business goed overweg kan. Basis is het in kaart brengen en opschonen van uw data. Ons team van data-experts dat zich hiermee bezighoudt, fungeert als verlengstuk van uw organisatie. Zij inventariseren welke en hoeveel datasets ingeladen moeten worden: op welk detailniveau wilt u de processen kunnen volgen? Met behulp van systemen als Qlik en Power BI automatiseren we vervolgens uw logistieke processen. Zo maken we controltowers voor transporteurs om zendingen te monitoren op alle regelniveaus en creëren we dashboards waarmee retailers de orders uit hun warehouse managementsysteem kunnen volgen.

Als laatste stap adviseren we uw business in hoe zij op basis van de forecastresultaten de operations planning optimaal kunnen inrichten. Met als einddoel maximale efficiency voor uw bedrijf.

Van geautomatiseerde data naar inzichtelijke forecasting

Het op uw organisatie afgestemde data model is schaalbaar. In kleine stappen bouwen we dit steeds verder uit en zorgen zo voor:

  • koppeling van data uit verschillende systemen
  • datakwaliteit: we bouwen checks (meldingen) in om data aan te passen als er masterdata of een periode mist
  • story plenishment: aan de hand van data-karakteristieken schetsen we met onder andere het programmeerprogramma Python mogelijke scenario’s, zodat u efficiënt voorraadbeheer kunt voeren
  • datavisualisatie: alle logistieke operaties zijn zichtbaar op dashboards om uw business hierop te laten (bij)sturen
  • reporting: de systemen leveren periodieke rapportages op volgens een vast format.

Bedrijven die u voor gingen

Voor een Europese non-food retailer ontwikkelden wij met behulp data tooling de mogelijkheid om de werkdruk in de winkels, het magazijn en transport regelmatig in balans te brengen. Door leveringsfrequenties en -dagen te wijzigen, kon de retailer de transportvloot en dagploegen in de magazijnen optimaal benutten zonder de winkeloperatie te schaden.  

Samen met een wereldwijde fashion speler ontwikkelden we een supply chain control tower. Hiermee kon onze opdrachtgever dagelijks scenario's draaien op basis van vraag en/of aanbod issues. Deze snelle inzichten maken het mogelijk dat de business nu wekelijks of zelfs dagelijks besluiten neemt over zending- en container prioritering, zendingsmodaliteiten, zending routings en operators, het optimaliseren van speed to market, kosten of verkoop.

Vernieuwende toepassingen

Real time inzicht in uw supply chain. Wij begeleiden u bij de overstap naar geautomatiseerde systemen waarmee uw business de juiste strategische keuzes maakt. We beginnen klein en schalen op naar uw behoefte. Ontwikkelen forecasting modellen waarmee geen zending meer te laat geleverd wordt of containers niet efficiënt geladen zijn. We denken met u mee over de consequenties daarvan voor uw organisatie en adviseren in mogelijke vervolgstappen. U bent verzekerd van een optimaal ingerichte logistieke organisatie en daarmee een toekomstbestendig bedrijf.

Nieuwsgierig?

Wilt u meer weten over hoe Districon ook voor úw organisatie de beste data tooling inricht om de juiste strategische keuzes voor uw supply chain te maken? Neem dan contact op met Aleks Hoogendoorn, hij vertelt u hier graag meer over!

Share with: