Home » Fulfilling your growth ambitions with the right supply chain model configuration

Supply chain network planning

Uw groeiambities waarmaken met het juiste supply chain model

We vertalen niet alleen uw commerciële ambities naar een haalbaar supply chain model, we zorgen ook dat dit model in de praktijk werkt. Dat de lange termijnstrategie aansluit op de maandelijkse planning. We geven strategisch advies en begeleiden de uitvoering, zodat uw groeiambities dankzij de juiste logistieke inrichting tot uitdrukking komen. Dit doen we voor internationale organisaties, zetten de stip op de horizon, maken een roadmap en zijn zorgen dat het operationeel goed draait.

Maar hóe vertaal je deze commerciële ambities naar een goede supply chain strategie? En bestuur je dit vervolgens? Met een mix van onze data-expertise, rekenkracht, ruime praktijkervaring en pragmatische instelling leveren we met succes supply chain modellen. Inclusief een doorvertaling naar de juiste businessplanning voor een succesvolle uitvoering. Vele bedrijven gingen u al voor.

Uniek supply chain model voor uw bedrijf.

De onderbouwing voor het nemen van de juiste beslissingen start met het zorgvuldig in kaart brengen van alle data. Alles wat we ontwikkelen, is data gedreven, gecombineerd met zakelijk inzicht. Van daaruit werken we samen met de klant diverse scenario’s uit. Wat zijn de voor u meest logische supply chain modellen en hoe verhouden deze zich tot elkaar? Waaraan moet het netwerk voldoen? Bij de ontwikkeling hiervan:

  • brengen we voor u de risico’s in kaart
  • houden we rekening met mogelijke beperkingen
  • bereken we de (mogelijk te verminderen) CO2e-emissie
  • zorgen we dat aan alle branche-specifieke regels wordt voldaan.

Om tot het beste model voor elke vraag te komen, werken we daarnaast samen met partners zoals AIMMS. Zo creëren we voor ieder bedrijf een op maat gemaakt supply chain model. Volledig geconfigureerd op uw wensen. En dus uniek.

Business planning

Een supply chain model is pas succesvol als het netwerk op de juiste manier wordt bestuurd. Soms zijn bestaande besturingssystemen te groot en complex, de data zijn niet meer via Excel te monitoren. Het is te bewerkelijk geworden. Een meer strategische benadering van uw netwerk zorgt dat u de juiste beslissingen op het juiste moment kunt nemen. Wij richten voor u passende tooling in, zoals integrated business planning. Zodat u snel kunt schakelen. We zorgen dat demand en supply op elkaar zijn afgestemd en dat u gemakkelijk doorrekeningen kunt maken. Zo weet u precies welke acties nodig zijn als bijvoorbeeld de vraag stijgt, denk daarbij aan capaciteit van personeel of aanpassingen in uw assortiment. Bij een fluctuerende vraag helpen de diverse scenario’s om de juiste planning te bepalen. Dat creëert overzicht in wat de impact van een beslissing zal zijn.

Uit de praktijk: heroverweging business strategie

Een groothandel in de agrarische sector met een groot assortiment groeide hard, maar de kosten gingen evenredig mee. Ze schakelden Districon in voor het heroverwegen van de business strategie. ‘Wat zijn de ontwikkelingen in de markt, hoe schaalbaar is het netwerk en wat zijn gevolgen voor de supply chain van strategische keuzes die je maakt?’ zijn vragen die we onderzochten. We bekeken vervolgens hoe zij in het assortiment bepaalde producten konden centraliseren en wat dit zou opleveren. Deze doorrekening leidde, na veel genomen stappen en een efficiënte samenwerking, tot een daling van de kosten. 

Een goed antwoord op uw vraag.

Wij faciliteren uw commerciële groeiambities. We helpen u de juiste stappen in de juiste volgorde te zetten. Onze professionals kijken strategisch met u vooruit en geven praktisch advies over de randvoorwaarden en meest efficiënte inrichting van het netwerk. We faciliteren planning en proces met inzet van de juiste tooling en zorgen dat deze optimaal functioneren. U bent verzekerd van een goed ingerichte logistieke organisatie zodat uw organisatie kan groeien. Bekijk de supply chain cases op onze website bovenaan deze pagina!

Nieuwsgierig geworden?

Meer weten over hoe Districon ook úw bedrijf kan helpen bij strategische keuzes en de gevolgen daarvan voor de capaciteit van uw netwerk ? Neem dan contact op met Erik Stienstra, hij vertelt u hier graag meer over!

Share with: