search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Interim managers zijn veel te duur! Of toch niet?

26-11-2019 - 10:15 - Nieuws

“Een interim manager?, dat vinden we te duur.” Of: “We zijn de werving gestart en voor die paar weken vangen we de functie intern wel op”. Herkenbare uitspraken? Maar wat als de operatie stil komt te liggen? Expertise en omzet verloren gaat? Een interim supply chain manager is meestal niet veel duurder dan een manager in loondienst, is gewend om snel resultaat te leveren en brengt nieuwe energie.

Stel. Een van uw zeer gewaardeerde supply chain managers vertrekt voor een nieuwe uitdaging bij een andere organisatie. Jammer, het door haar opgestarte traject voor procesoptimalisatie begon net vorm te krijgen. “Nouja, we vinden via ons netwerk vast snel een vervanger.” Denkt u. Twee weken later geen nieuws. Kandidaten matchen niet met de vaardigheden voor deze specifieke opdracht. Of zijn pas over drie maanden inzetbaar. Een maand later nog steeds geen match. Processen lopen inmiddels op bepaalde punten vast en agenda’s van collega’s beginnen te knellen. Wat nu?

Experts in supply chain management

Toch maar een interim manager? Veel te duur. “Dat is een veelgemaakte verkeerde redenering. Alhoewel we goed begrijpen waar het misverstand vandaan komt.” Aan het woord zijn Districonners Jeroen Kiks en Davey van Herk. “Hoge uurtarieven van interim managers schrikken vaak af. Maar feitelijk levert een interim manager juist meer op. Interim managers zijn snel effectief omdat ze gewend zijn om korte periodes te werken. Daarnaast voegen ze waardevolle expertise toe aan uw organisatie door ervaring uit eerdere opdrachten en hun up-to-date kennis van supply chain management. Interim managers werken resultaatgericht aan hun vaak afgebakende opdracht en brengen frisse energie. Daarmee komen zaken in uw organisatie (weer) in beweging. Of het nu gaat om het draaiende houden van de logistieke operatie of het uitvoeren van een analytische opdracht.

Verandertrajecten

Een interim manager gaat onafhankelijk en zelfstandig te werk. “Dit is voordelig bij hun inzet voor verandertrajecten. Er spelen immers geen persoonlijke belangen die het nemen van noodzakelijke beslissingen ingewikkeld maken. Dus ook in geval van reorganisatie van een proces of afdeling in supply chain is een interim manager uitermate geschikt”, aldus Jeroen en Davey.

Kennisorganisatie cadeau

“De beleving van ‘de dure interim manager’ vertroebelt de realiteit. Voor een interim manager betaal je immers geen sociale lasten, geen vakantiegeld en alleen uren die echt gemaakt worden. De inzet is flexibel; meer of minder uren, aangepast op het verloop van opdracht. Het resultaat telt voor de interim manager, die zo goed is als zijn of haar laatste opdracht. Daarnaast maken we bij Districon optimaal gebruik van onze kennisorganisatie. Voor het ontwikkelen van een dashboardoplossing, forecasting of netwerkinrichting werkt de interim manager nauw samen met onze solutions- en business consultants.

Districon onderhoudt een uitgebreid netwerk met de beste interim managers. Onze interim collega’s zijn inzetbaar op directie- en management functies in supply chain, logistiek, operations, project- of programmamanagement.” 

Contact

Overtuigd? Neem voor vrijblijvend advies of inventarisatie van uw interim vraagstuk gerust contact op met Jeroen Kiks of Davey van Herk, verantwoordelijk voor de interim tak van Districon.

Districon interim managers aan het woord: