Home » Read our latest news first! » Spotlight-sanne-aelfers

In the spotlight: Sanne Aelfers

Afbeelding
Sanne Aelfers

Deze keer in ''In the spotlight'' collega Sanne Aelfers. Sanne maakt onderdeel uit van het Advisory-team binnen Districon. Zij vertelt u hier graag alles over in dit artikel.

 

Wie ben je?

Mijn naam is Sanne Aelfers, werkzaam binnen de advies-tak van Districon. Alweer bijna 2 jaar werk ik bij Districon, wat is de tijd voorbijgevlogen! Ik zal jullie in een vogelvlucht hierdoor meenemen.  

Mastering flow in Europa 

Internationaal werken is bij Districon geen uitzondering, veel van mijn collega’s hebben al mooie tripjes mogen maken. Ook ik mocht voor mijn eerste project in 2017 meteen de grens over. Nog niet heel ver, maar België was een goed begin. Ik werkte hier samen met collega’s aan een warehouse optimalisatie vraagstuk. Enkele maanden later trok ik verder zuidwaarts richting Griekenland, waar ik tot nu toe al tien keer een bezoek aan mocht brengen. Meestal reisde ik samen met collega’s, een enkele keer ging ik alleen. 

Online blijft groeien

Het project in Griekenland is gericht op de Griekse e-commerce markt. De e-commerce markt blijft in heel Europa groeien; veel van onze opdrachtgevers hebben hiermee te maken. E-commerce verschilt van traditionele supply chains, vraagt om andere automatisering en transportnetwerken. Ik heb verschillende klanten mogen adviseren over hun e-commerce fulfilment en distributienetwerk. E-commerce heeft ook zijn keerzijde. Er zijn de afgelopen jaren veel bestelbusjes bijgekomen. In combinatie met verstedelijking is de vraag hoe we ervoor zorgen dat ook in de komende jaren de pakketjes op tijd bij de consument kunnen komen, relevanter dan ooit. 

(On)Bereikbare steden 

Mijn speerpunt voor dit jaar is duurzame stadsdistributie. Duurzaamheid en leefbaarheid van steden staan hoog op de agenda’s van overheden. Amsterdam heeft als eerste Nederlandse gemeente haar plannen getoond omtrent een uitstootvrij Amsterdam. Deze plannen bepalen onder andere welk type voertuigen de stad in mogen. Deze beperkingen hebben grote gevolgen voor de bereikbaarheid van bedrijven in binnensteden. Deze ontwikkelingen brengen een gehele nieuwe markt en vraagstukken met zich mee. Meerdere vooruitstrevende klanten heb ik al mogen helpen bij het inspelen op deze vraagstukken. Ik verwacht dat er de komende tijd veel ontwikkelingen zullen plaatsvinden, die interessante uitdagingen en kansen met zich mee brengen. Dat maakt dat ik het leuk vind dat ik de kans krijg om mij bezig te houden met dit kennisgebied.

Ook het innovatieprogramma van Districon richt zich dit jaar op sustainable logistics. 

Momenteel kijken wij samen met onze klanten hoe we goederenstromen kunnen verminderen, verslimmen en verschonen. Wij voorzien voor de toekomst, dat goederenstromen en mobiliteit zich steeds meer zullen vermengen. Dit vergroot de mogelijkheid tot bundeling van stromen. MaaS-concepten staan nu nog in de kinderschoenen, maar de verwachting is dat deze in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen. In de toekomst zullen zich ongetwijfeld nog legio kansen voordoen die wij nu nog niet kunnen voorspellen. Het op 12 juni (2019) gepresenteerde Deltaplan 2030 benadrukt nogmaals de actualiteit en noodzaak tot verandering. 

Representatie uitstootvrije zones, zoals gecommuniceerd in Actieplan Schone Lucht Gemeente Amsterdam

Ik zet graag Johan in de spotlights

Ik draag graag de pen over aan mijn collega Johan Roelofsen, die zijn passie voor logistiek met name uit door het inzichtelijk maken van data. Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van IT en Business Intelligence en wat zijn jouw ervaringen?

Author
Share with: